Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
szynka 1 plaster
żółty ser 5 dag
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Wystudzone przekroić na pół i wyjąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce. Można na drobnych oczkach. Szczypiorek opłukać, osączyć i drobno posiekać.

Szynkę pokroić w małą kosteczkę. Żółtka drobno rozkruszyć i dodać do przygotowanych składników. Wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak