Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z ziarnami i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12 dkg
mąka pszenna 1,75 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2 sztuki
posiekane przechy włoskie 0,3 szklanki
łuskane ziarna słonecznika 0,3 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z ziarnami i orzechami

Margarynę rozpuścić, przestudzić. Makę wraz z proszkiem przesiać do miski, dodać cukier, imbir i orzechy. Wymieszać. Dodać słonecznik uprażony na suchej patelni. Mleko ubić z jajkami, Wymieszać z sypkimi produktami. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy. Wlać zimną margarynę. Dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić, nakładać łyżką ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec 25 min w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.02.2014 22:25
rewelacyjny pomysł na pyszny wypiek
Iwusia 14.07.2013 22:30
wyglądają prześlicznie
caralajna 19.03.2013 16:26
wyszły naprawdę ładnie, ja czasem filtry do kawy wykorzystuję zamiast gotowych papilotek, pomysłowość jest w cenie :)
czekoladka_m 19.03.2013 14:39
Tak, wtedy jeszcze nie miałam takich specjalnych na muffinki więc musiałam pokombinować:)
caralajna 19.03.2013 07:05
piekłaś je może w metalowych foremkach do babeczek? dlaczego sama na to nie wpadłam :)
Renata22 01.12.2012 16:39
prześliczne ;)
Adamorek 27.01.2012 15:27
dobre
Anna152 26.01.2012 14:31
mniam
Anna152 26.01.2012 14:31
mniam
czekoladka_m 05.01.2012 16:48
Dziękuję:)
magduś83 04.01.2012 21:38
jakie śliczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak