Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fanta z cointrau i grenadiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cointreau 50 ml
fanta pomarańczowa 150 ml
grenadina 25 ml
lód 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Fanta z cointrau i grenadiną

Do kieliszka wrzucamy lód w kostkach (może być też kruszony). Odmierzamy 50 ml likieru pomarańczowego cointreau i wlewamy na dno. Kieliszek dopełniamy fantą pomarańczową. Na koniec wlewamy odmierzoną ilość syropu z granatów (grenadiny) który w efektowny sposób opadnie na dno i sprawi że nasz napój będzie wyglądał tęczowo i apetycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.04.2012 23:18
mocne
Kas2 04.01.2012 00:09
jakie ładne kolorki!
caralajna 03.01.2012 22:15
ten likier pomarańczowy jest extra, z fantą na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak