Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony camembert z żuarwiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1 szt/os
żurawina 0.5 słoika
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
pomidory suszone
bagietka
czosnek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony camembert z żuarwiną

Przystawka, która połączyła nasze serca.

Ser camembert obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Smażymy z każdej strony, aż będzie rumiany.
Układamy na talerzu. Na wierzch kładziemy ok. 2 łyżek żurawiny ze słoika. Podajemy z pieczywem czosnkowym oraz suszonymi pomidorami.
Doskonale się komponuje z wytrawnym czerwonym winem, najlepiej cabernet sauvignon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 11.05.2012 00:12
ależ musi smakować :)
Małgorzata106 12.04.2012 17:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak