Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w zupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 sztuk
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
mięso mielone 25 dag
kasza manna 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
por 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka wg uznania
natka pietruszki do posypania
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w zupie

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Trochę posolić i postawić do gotowania. Dodać obraną i umytą marchew, pietruszkę i por.

Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko. Można dodać kaszę mannę. Do smaku dodać sól i pieprz. Zarobić masę. Z masy formować pulpeciki i obtaczać je w mące. Na 12-15 minut przed końcem gotowania dodać pulpeciki do zupy.

Marchew wyjąć i pokroić. Dodać do zupy. Można też dodać kostkę bulionową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 05.06.2012 14:36
też tak robię
Joanna108
Joanna108 05.06.2012 14:36
też tak robię
agabi
agabi 06.01.2012 13:35
pyszności:)
dwa pokoje z kuchnią 03.01.2012 19:10
lubię tą zupkę, ale jak moja mama mi ja zrobi :) sama jej nie robie
mikrusiak 03.01.2012 18:38
:) dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak