Sos szczawiowy do sztuki mięsa

Sos szczawiowy do sztuki mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

  • bulion

    300 ml
  • cukier

    10 dkg
  • masło

    10 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw drobno pokroić, ugotować go w bulionie z odrobiną masła. Następnie włożyć kilka łyżek śmietany, wsypać cukier, wymieszać i zalać sztukę mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

13.09.2011 23:49
Nie robiłem jeszcze takiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat