Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
gruszka 1 szt
śliwki węgierki 5 szt
żubrówka 0,5 l
cukier 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą

Jabłka i gruszkę umyć obrać z skórki i usunąć gniazda nasienne.Śliwki umyć nakłuć wykałaczką w kilku miejscach. Owoce przełożyć do słoika, dodać cukier i zalać żubrówką.Słoik szczelnie zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na 3 miesiące.Po tym czasie zlać i płyn odstawić na kolejny miesiąc w zimne miejsce.Kiedy płyn będzie klarowny przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy.Rozlać do butelek i szczelnie zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.10.2013 09:29
bardzo fajna
cooleczka 19.01.2013 17:58
brzmi zachęcająco
misia53 12.09.2012 11:54
chyba spróbuję
Krystyna32 26.01.2012 11:14
wow ! extra !
smakowita 06.01.2012 22:24
kolejny ciekawy przepis
matii6 03.01.2012 19:13
takiej nie piłam,
Natalia37
Natalia37 03.01.2012 18:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak