Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Komar na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 l
cytryna 1 szt
homar 1 szt/os

Przepis i sposób przygotowania na: Komar na parze

Najlepiej użyć świeże (nie mrożone) homary.
Jeżeli kupujemy żywego. Trzeba go włożyć do zamrażalnika na ok 20min. W ten sposób zabija się je humanitarnie.
Przepis jest banalny i zajmuje tylko chwilę, a afrodyzjak jak bum cyk cyk.
Zagotowujemy wodę w garnku. Układamy sito do gotowania na parze. Wkładamy nasz homary i przykrywamy pokrywką. Gotujemy ok 15min.
Wykładamy na talerz w całości. Skrapiamy cytryną.
Nożyce do owoców morza ułatwiają otwarcie, ale z doświadczenia wiem, że da się dostać do niego przy użyciu domowych sposobów. Zabawy trochę jest, ale to cała frajda jedzenia homara.
Podawać z białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 26.01.2012 23:10
ciekawy tytul

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak