Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka wg uznania
pieczarki 20 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżki
starty ser 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć pieczarki. Dodać cebulę, zeszklić. Dodać sól, pieprz do smaku. Z mleka, mąki, wody i jajek zarobić ciasto naleśnikowe. Dodać sól. Naleśniki smażyć na patelni na małej ilości oleju. Wystudzone pieczarki wymieszać ze serem. Nakładać na gorące naleśniki i zwijać w roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 16.02.2012 19:11
fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak