Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijne rybki w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś filet 1 kg
pstrąg patroszony 1 kg
kostka warzywna 1
jajko 4
marchewka 2
pietruszka 1
seler 1
pomidor 1
groszek zielony 1/2
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijne rybki w galarecie

Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodojemy do wywwaru kostkę rosołową. Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru. Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.04.2012 08:06
wspaniałe
IlonaAlbertos 19.01.2012 12:48
Prezentują się wspaniale.
aginaa 04.01.2012 11:00
polecam
aginaa 04.01.2012 11:00
polecam
Emilia22 03.01.2012 17:10
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak