Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
sok pomidorowy 500 ml
rosół drobiowy 1 kostka
olej do smażenia 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
żółty ser 150 gram
cebula 2 szt.
śmietana 12-procentowa 2 (do gotowania)
ryż 300 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami w sosie pomidorowym

Ryż ugotować na sypko z 1/2 kostki rosolowej. Pieczarki pokroić, dodać cebulę, udusić na wolnym ogniu, delikatnie doprawić Kucharkiem. Wymieszać ryż z pieczarkami i cebulą, wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, na górę położyć żółty ser. Zapiec ok. 10 minut w temp. 150 st. Sok wylać na patelnię,dodać 1/2 kostki rosołowej,zagotować, dodać śmietanę. Zapieczony ryż z serem podawać polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.01.2012 17:00
szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak