Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz korzenny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 dag
olej 20 ml
cukier 5 łyżek
ocet 10 dag
woda 1,5 litra
cebula 1
Goździki całe Prymat 5
ziela angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz korzenny

Mięso pokroić na kawałki 10x3 cm. Obtoczyć w bułce. Smażyć na oleju przez ok. 5 minut z każdej strony.
Zalewa: Ocet, cukier i wodę zagotować, Dodać pokrojoną cebulę, przyprawy, odstawić do ostudzenia. Letnią zalewą zalać ostudzoną rybę i odstawić na 2 doby. Z

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak