Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące jajeczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3-4 sztuki
pieczarki 10 sztuk
ser żółty 10 dag
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
bułka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące jajeczka

Pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przesmażyć pieczarki, posolić. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do pieczarek. Wszystko wymieszać, przestudzić. Ser zetrzeć na małych albo średnich otworach tarki. Część sera dodać do pieczarek, resztę zostawić. Ser z pieczarkami wymieszać, doprawić do smaku. Jajka ugotować, ostudzić, obrać, przekroić na połowy. wyjąć żółtka, rozdrobnić widelcem, dodać do pieczarek. Wymieszać. Farsz nakładać na połówki jajek, posypać startym serem. Bułkę przekroić, wyjąć miąższ, rozkruszyć albo drobniutko posiekać, zrumienić na rozgrzanym maśle, obsypać przygotowane jajka. Jajka wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak