Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowa do chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek topiony 1 sztuka
żółty ser 10 dag
jajko 4 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/4 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowa do chleba

Serek topiony rozetrzeć z łyżką majonezu. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno pokroić. Ser zetrzeć na małych lub średnich oczkach tarki. Szczypiorek umyć i drobno pokroić. Wszystko dodać do serka topionego. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą i pierzem. Ponownie wymieszać. Gdyby pasta była zbyt sucha można dodać więcej majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak