Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane piersi indyka w parmezanie
Panierować: mąka, jajko, bułka tarta wymieszana z parmezanem. Usmażyć na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnie, na której smażyliśmy mięso dolać trochę oleju i masła. Dorzucić 1 dużą pokrojoną cebulę, Gdy cebula się przysmaży dodać kilka ząbków przeciśniętego czosnku. Zalać ok. 1.5 szklanki gorącej wody i dodać przecier pomidorowy. Przyprawić po łyżce suszonego tymianku, bazylii i oregano. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Sos powinien być wyraźnie ziołowo-czosnkowy i nie powinien być rzadki. Na koniec dosypać trochę parmezanu. Sosem zalać mięso, posypać górę parmezanem. Włożyć do piekarnika na ok. 20-30 min w temp 180 stopni.