Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,25 szklanki
żółty ser 15 dag
masło 15 dag
cebule 2
kajzerki 2
jajko 2
żółtko jajek 2
śmietana 2 łyżki
szczypiorek
sól
filety rybne 100 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort rybny

Filety posiekać, bułki namoczyć w wodzie. Mąkę posiekać z masłem. Dodać żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Zarobić ciasto, schłodzić, zetrzeć, posypać dno tortownicy. Do ryby dodać odciśnięte bułki, posiekany szczypiorek i cebule oraz 1/3 startego sera. Wbić jajka, wymieszać, przyprawić. Masę wyłożyć na ciasto. Wyrównać powierzchnię, posypać serem. Piec 35 minut w temp. 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak