Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 3 sztuki
mąka wg uznania
sól 1 szczypta
olej do smażenia
parówki cienkie 3 sztuki
pieczarki 15 sztuk
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
masło 1-2 łyżki
żółty ser 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ślimaczki

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 20 minut. Patelnie natłuścić olejem i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Przestudzić. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą przekroić na 3 części. Naleśniki pokroić na paski o długości pokrojonej parówki. Do przestudzonych pieczarek wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem smarować naleśniki i zawijać parówki. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać w nim przygotowane ślimaczki. Całość posypać startym żółtym serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 04.01.2012 00:15
świetny pomysł
magdalea 03.01.2012 22:25
wyglądają apetycznie:)
Miki 03.01.2012 17:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak