Sos z pieczarek

Sos z pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • masło

    10 dkg
  • wino

    250 ml
  • mąka

    5 dkg
  • bulion

    350 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki udusić na maśle, wsypać łyżkę mąki , wlać sporą szklankę bulionu, przyprawić, dodać 1,5 szklanki wina i razem wszystko zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat