Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 sztuki
jajko 3 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek wg uznania
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie

Śledzie wymoczyć. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, drobno posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną i cebulą, dodać sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać jajka delikatnie wymieszać. Płaty śledziowe pokroić w ukośne kawałki, ułożyć na półmisku zalać przygotowanym sosem. Sos można wcześniej schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak