Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 10 dag
śmietana 30% 15 dag
jajko 4
sól
pieczarki 25 dag
pierś z kurczaka 15 dag
śmietanka 15 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
olej do smażenia
przyprawy 1 (do pasztetu)
ryż ugotowany 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z grzybami

Ciasto: Z mąki, margaryny, śmietany 30%, 2 jajek i soli zagnieść ciasto, wstawić do lodówki.
Farsz: Na rozgrzanym oleju podsmażyć cienko pokrojone mięso, rozdrobnione grzyby, posiekaną cebulę i dwukrotnie zemleć. Wsypać ryż, ponownie zemleć. Dodać przyprawę, śmietankę, masło, żółtka i ubitą pianę, wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, wymieszać.
Ciasto z grzybami: Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, napełnić farszem.
Piec 60 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak