Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do krokietów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
kapusta kiszona 500 g
kostka rosołowa 1
cebula 1
sól
pieprz
grzyby suszone 1 garść
boczek 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do krokietów

Kroki postępowania

1
Łopatkę i boczek kroiemy w większą kostkę. Gotujemy około godziny w wodzie z kostką rosołową.
Krok 1 - Farsz do krokietów foto
2
W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną.
Krok 2 - Farsz do krokietów foto
3
Grzyby moczymy w miseczce. Gdy mięso już będzie miękkie, mielimy je wraz z odsączoną kapustą przez maszynkę. Cebulkę podsmażamay na patelni i dodajemy do mięsa.
Krok 3 - Farsz do krokietów foto
4
Grzyby drobno siekamy i też dodajemy. Przekładamy nasz farsz na patelnię i dusimy podlewając wodą, w której gotowało się mięso. Dusimy około 40 minut.
Krok 4 - Farsz do krokietów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 04.01.2012 11:01
polecam
suzana 03.01.2012 19:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak