Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki rybne zapiekane z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg.
cebula
pieczarki 30 dkg.
śmietana 30% 1 szkl.
mąka 3 łyżki
mleko 1 szkl.
masło 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: roladki rybne zapiekane z pieczarkami

filet z ryby jeśli jest mrożony to rozmrozić następnie umyć osuszyć przyprawić do smaku solą i pieprzem odstawić do lodówki na ok.30min.cebulę obrać posiekać,pieczarki umyć pokroić w plasterki,na patelni rozgrzać masło z oliwą z oliwek zeszklić cebulę dodać do niej pieczarki przyprawić solą i pieprzem mielonym czarnym wymieszać i dusić ok.10min.łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną i wlać do duszących się pieczarek wymieszać i chwilę jeszcze dusić ok.5min.rybę wyjąć z lodówki rozłożyć filety i na każdy filet nakładać łyżką przygotowany farsz następnie lekko zawijać w roladki i spiąć wykałaczką,na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać mąkę zrobić jasną zasmażkę wlać mleko i wymieszać tak aby nie było grudek doprawić solą i pieprzem do smaku zagotować,naczynie żaroodporne wysmarować oliwą układać w nim przygotowane roladki zalać je przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.30min.po zapieczeniu podawać natychmiast z ugotowanymi warzywami na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 25.06.2012 12:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak