Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tutejki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
orzechy włoskie 5 dag
chrzan 3 łyżka
żółtko jajek 1
jajko 1
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tutejki

Schab kroimy na plastry. Solimy, posypujemy pieprzem i rozbijamy tłuczkiem. Odstawiamy na ok 10-15 minut.
Żółtko, chrzan, masło ucieramy razem, dosypujemy drobno posiekane orzechy. Wszystko mieszamy.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.. Powstałą masą smarujemy kotlety. Kotlety zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce taartej. Smażymy na głebokim, goracym tłuszczu.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 30.01.2012 09:11
super
freekate 03.01.2012 17:29
fajne, jutro wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak