Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Ugotowane ziemniaki ugniatamy na gladko, dzielimy na 4 części, dodajemy mąkę( ilość równą 1 porcji ziemniaków), wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne pasy z ciasta, kroimy nożem na kawalki. Gotujemy w osolonej wodzie ok 1 min(od momentu wypłynięcia).
Kopytka podaję z roztopionym masłem lub sosem ciemnym z wciśniętym ząbkiem czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana3 06.01.2012 16:55
Raz robiłam kopytka i nie wyszły, potrzeba odpowiednich ziemniaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak