Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek makowo- białkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 1 szzklanka
cukier puder 1 szklanka
mak 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placek makowo- białkowy

Wszystkie suche składniki(mąka, mak, cukier, proszek do pieczenia) dokładnie ze sobą mieszamy.
Margarynę ucieramy mikserem do \"białości\". Wsypujemy do niej suchą masę. Dokładnie wszystko mieszamy.
Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem waniliowym. Dodajemy do masy makowej. Delikatnie ale dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak