Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z lentinkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
kakao 3 łyżki
lukier
białko 1 sztuka
cukier puder 5 łyżek
dekoracja
lentinki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z lentinkami

Mąkę i kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do tego resztę składników na ciasto i wyrobić jednolitą masę. Przełożyć do foremek na muffiny i piec przez ok 30 min. w temp. 170 st.
Zrobić lukier:
Białko i cukier puder wymieszać dobrze łyżką.
Lukier nałożyć na babeczki i udekorować kolorowymi cukierkami - lentinkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.07.2012 19:24
dla dzieciaczków idealne
ewaa 01.02.2012 13:22
super... coś dla mojej córci:)
Ada-Gaba 29.01.2012 16:47
extra
KasiaK90 14.01.2012 08:19
świetne dla dzieciaczków i nie tylko
ewelina63 11.01.2012 12:38
ale ładne
marzena06 04.01.2012 11:20
super dla dzieci takie kolorowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak