Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 0,5 szklanki
miód 3 łyżki
masło 125 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy

Orzechy obieramy z łupinek i siekamy na małe kawałki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła smażymy wymieszane orzechy z bułką i miodem, najlepiej do czasu, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Sos dobrze smakuje z kluskami lub pierogami na słodko. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.05.2012 13:25
super przepis
Dorota37 10.05.2012 13:27
muszę wypróbować
berys18 25.04.2012 09:07
fajny sos
Tika4444 07.04.2012 09:24
musze wypróbować
Wacław 11.02.2012 10:13
fajny sos,dla mnie nowość
olkaaa 08.02.2012 12:48
jeszcze nie próbowałam
Ada-Gaba 02.02.2012 08:04
fajny przepis
kate.500 17.01.2012 08:05
apetyczny sosik...
Ewelina38 10.01.2012 13:38
takiego jeszcze nie robiłam, ale przepis jest bardzo zachęcający
zdzislawa2 04.01.2012 13:12
na pewno jest pyszny i słodki
calliope 03.01.2012 13:52
można spróbować z kurczakiem :)
cooleczka 03.01.2012 12:42
ciekawy sos :) zastanawiam się, do czego jeszcze bedzie pasował - może do odpowiednio upieczonej na grillu piersi z kurczaka takiej delikatnej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak