Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1
grzyby suszone 5 dag
ziele angielskie
olej 5 łyżek
sól
cukier troszeczkę
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzybu namoczyć w wodzie na noc. Następnego dnia ugotować grzyby. Wywar zachować do gotowania kapusty. Kapustę kiszoną drobno pokroić, zalać w garnku wywarem z grzybów i wodą. Cebulę drobno pokroić ,zeszklić i dodać do kapusty.Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 30 minut. Potem dodać grzyby i resztę oleju i gotować około 20 minut. Doprawić i odparować nadmiar wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak