Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z sosem chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 600 g
mąka
olej do smażenia
śmietana 1 op
bulion 1 szt
chrzan świeżo starty 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z sosem chrzanowym

Mięso umyć, pokroić na plasterki i delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką. Podsmażyć na oleju mięso z obu stron. Pod koniec dodać drobno pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, dodać szklankę wody i bulion i dusić aż mięso będzie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem.

Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje, dodajemy do mięsa. Gdy mięso będzie miękkie można zaprawić sos mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek
MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek
MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak