Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka cytrynowo-ziołowe nadziewane szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
szynka 4 plastry
oliwa 1/3 szkl.
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz
mąka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka cytrynowo-ziołowe nadziewane szynką

piersi z kurczaka umyć i przekroić wzdłuż na pół aby były kieszonki i powstały 4 filety,czosnek obrać posiekać utrzeć z sola,mięso delikatnie oprószyć solą i pieprzem,tymiankiem,oregano,czosnkiem oraz skropić sokiem z cytryny odstawić na ok.2 godz.po tym czasie w każdą kieszonkę włożyć plaster szynki i łyżeczkę posiekanej natki pietruszki można spiąć wykałaczką,na patelni rozgrzać oliwę każdą kieszonkę obtaczać w mące i upiec na złoty kolor,podawać z frytkami i warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.03.2012 00:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak