Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną i serem pieczone w piekarniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
sól
Farsz:
kasza gryczana 3/4 szkl.
twaróg 1 kost.200g.
cebula 2 szt.
masło klarowane 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną i serem pieczone w piekarniku

do naczynia wsypać mąkę,sól i wlewać stopniowo gorącą przegotowaną wodę tyle aby ciasto było sprężyste na początku mieszać łyżką aby się nie sparzyć,wyrobić na jednolitą masę odstawić przygotować farsz,kaszę ugotować na sypko przestudzić,cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle połączyć z kaszą i twarogiem doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać,wałkować ciasto wykrawać szklanką lub foremką kółka na każde kółko nakładać farsz i dokładnie sklejać,układać pierogi na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakłuć widelcem i upiec w piekarniku w temp.200st.na złoty kolor ok.20min.po upieczeniu natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.05.2012 10:20
fajny pomysł na obiad
Wafelek2601 26.04.2012 10:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak