Przepis i sposób przygotowania na: Wernerowy Żurek
Na koniec gotowania dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zakryć pokrywką i odstawić na chwilę aż przejdzie aromatem czosnku.
Podawać z ugotowanym jajkiem.
zakwas na żur | 0,5 l |
grzyby suszone | 10 szt. |
marchewka | 1 szt. |
seler korzeniowy średniej wielkości | 0,5 szt. |
boczek wędzony | 20 dag |
cebula biała | 1 szt. |
czosnek | 3 ząbki |
przyprawy | do smaku |
żeberka | |
Majeranek suszony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: