Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kurpiowska ze swieżej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży 1/2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
kapusta biała 1 mała główka
cebula
koncentrat pomidorowy 1 mały
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kurpiowska ze swieżej kapusty

warzywa obrać umyć kurczaka umyć włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić i zagotować po 40min.gotowania dodać poszatkowaną i umytą kapustę świeżą,na maśle przesmażyć marchew i posiekaną cebulę,jak kapusta zmięknie to należy wyjąć mięso i włoszczyznę z gotującej się zupy,a dodać przesmażoną marchew z cebulką oraz koncentrat pomidorowy z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę dolać odrobinę wywaru i rozprowadzić z zupą zagotować doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.01.2014 00:12
na pewno smaczna
Wacław 19.09.2013 12:08
świetna zupa,zjadłbym taką z wielkim apetytem :-)
Seba 14.10.2012 10:59
smaczna
Wafelek2601 05.06.2012 21:14
pyszna
Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak