Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 170 gram
cukier brązowy 150 gram
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło 70 gram
sól 1 szczypta
banan 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy

Banany rozgnieć widelcem. W misce umieść miękkie masło, cukier, banany, roztrzepane jajko i wymieszaj za pomocą miksera lub łyżką. Do masy maślanej dodaj mąkę wymieszaną z sodą i solą. Zmiksuj krótko na gładką masę.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Foremkę długości 20cm posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto do foremki i piecz przez godzinę. Zostaw do wystudzenia w foremce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.10.2014 17:47
wygląda smacznie
Fiffi 12.01.2012 23:17
dodajcie jeszcze bakalie i keks się chowa
Ewaaa 08.01.2012 01:20
Robię bardzo podobnie chlebek bananowy, jest pyszny!
Alex27 04.01.2012 15:38
Dziękuję bardzo! A chlebek - pycha! Polecam z dżemem lub nutellą
iziona 03.01.2012 08:39
Bardzo apetyczne zdjęcie
Kas2 03.01.2012 00:24
bardzo lubię. ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak