Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 100 g
masło 100 g
jajko 3 szt
cukier puder 150 g
mąka 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada deserowa 100 g
czekolada biała 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa pychotka

Czekoladę z masłem rozpuść na wolnym ogniu. Dodaj jajka, mąkę cukier waniliowy oraz proszek i ucieraj, aż powstanie gładka masa. Wylej ciasto do formy. Piecz 20min., w 200*C. Rozpuśc czekoladę deserową i białą. Rozprowadż polewę nierównomiernie, aby uzyskać marmurkowy efekt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak