Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1-1,5 szklanki
jaja 2 sztuki
zsiadłe mleko 1/3 litra
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

Łączymy mąkę, jaja, zsiadłe mleko oraz dodajemy odrobinę soli i mieszamy ciasto. Zagotowujemy wodę w garnku. Nabieramy łyżką trochę ciasta i wrzucamy kluski do wrzątku. Gdy wypłyną gotujemy jeszcze chwilkę. Kluski można podawać solo polane tłuszczem lub z sałatkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 16.05.2012 16:52
fajne kluski
Tika4444 04.05.2012 08:09
super pomysł
Emiliozo 17.04.2012 20:42
mistrzowskie
berys18 16.04.2012 09:33
super pomysł
olkaaa 06.03.2012 07:48
super
Wacław 01.03.2012 07:28
znakomite
Ada-Gaba 09.02.2012 07:20
bardzo lubię
aga130982 28.01.2012 08:35
lubie
Mirka-Ludomila 19.01.2012 10:36
smaczne
kate.500 10.01.2012 08:04
smak mojego dziecinstwa... pycha
Ewelina38 03.01.2012 11:27
pyszne kluseczki
zdzislawa2 03.01.2012 11:26
ekstra kluchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak