Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w piwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 0,25 l
kminek do smaku
czosnek 2 główki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
karkówka 1,5 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w piwie

karkówkę myjemy, czosnek i cebulę obieramy,
mięso delikatnie nacinamy nożem, w każde nacięcie wkładamy ząbek czosnku,
karkówkę wiążemy i nacieramy ziołami i przyprawami,
wkładamy na 24 godziny do lodówki

piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, i wkładamy do niego karkówkę zalaną szklanką piwa i obłożoną cebulą i czosnkiem, po upływie 10 minut skręcamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 1,5 godziny. od czasu do czasu przewracając ją na drugą stronę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 03.03.2012 19:36
nie ma jak domowe wędliny prawda?
Ilona15 09.01.2012 11:44
konkretny przepis na konkretne mięcho:-) super
sylwia / sytofala 02.01.2012 21:23
rewelacja, teraz tylko kupić karkówkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak