Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa do wafli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
kakao
mleko w proszku ok. 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa do wafli

Margarynę rozpuścić w rondelku. Do stopionego tłuszczu dodać cukier oraz kakao i zagotować. Masę lekko przestudzić, a następnie za pomocą rózgi lub miksera połączyć z mlekiem w proszku. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, dodać więcej mleka. Jeszcze ciepłą masą można smarować wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 21.07.2012 21:02
nwet i do tortu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak