Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone mortadelowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 500 gram
jajko 3 szt
cebula 2 szt
ząbek czosnku 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka 2 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mortadelowe

Mortadele oraz obraną cebulę ścieramy na tarce, dokładamy namoczone bułki, wbijamy jajka, posiekane ząbki czosnku, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety takie jak na zwykłe mielone, obtaczamy w bułce tartej, smażmy. Gotowe ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 29.03.2012 13:36
świetny przepis,tanio a smacznie
Kuchareczka2 11.01.2012 11:13
ciekawy przepis
dasada1 02.01.2012 21:07
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak