Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik w stylu żydowskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g
cebule 2
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik w stylu żydowskim

cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Kaszę namoczyć, a następnie wypłukać na sitku. Rozgrzać oliwę i smażyć na niej cebulę, czosnek i kaszę. Wywar zagotować i przełożyć do niego zawartość patelni. Przyprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz gałką muszkatałową i gotować aż kasza będzie miękka. szczypior umyć i posiekać. żółtka roztrzepać ze śmietaną oraz mlekiem i ostrożnie dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak