Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lokszen z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 450 g
ser biały 450 g
jabłka 500 g
jajko 4
masło 100 g
cukier kryształ 50 g
rodzynki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: lokszen z jabłkami

makaron ugotować. zimne masło zatrzeć na tarce i wrzucić do ciepłego makaronu. Jabłka obrać , posiekać. Biały ser utrzeć ze śmietaną 9250 ml) i cukrem, a następnie wszystkie składniki starannie wymieszać, dodać jajka, rodzynki oraz cynamon. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć masę o piec 40 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak