Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka twarożkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
twaróg 100 g
zapach waniliowy 1 łyżka
cukier 150 g
jajko 1 szt.
mąka 250 g
drożdże 1 łyżeczka
cukier puder 100 g
mleko 2 łyżki
POSYPKA 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka twarożkowe

Utrzyj masło. Dodaj twaróg, esencję waniliową oraz cukier i mieszaj, aż do uzyskania kremowej masy. Do masy dodaj jajko, a następnie mąkę, drożdze i sól. Dokładnie wymieszaj. Na blaszce w małych odstępach układaj niewielkie kulki i delikatnie je spłaszcz. Ciasteczka piecz 10 min, w 180* C. Z cukru pudru i 2 łyżek mleka przygotuj polewę. Polej nią ciasteczka i udekoruj kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak