Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańcze w delikatnym karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
pomarańcza 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańcze w delikatnym karmelu

Pomarańcze obrać ze skórki i wyfiletować. masło z cukrem rozgrzać na patelni, chwilę smażyć następnie dodać kawalki pomarańczy. delikatnie mieszając chwilę podsmażyć, uważając by się nie przypaliły. Zdjąć z ognia i przelożyć na talerzyk, można je zjeść takie lub udekorować nimi deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2012 07:42
Muszą być smaczne takie pomarańcze.
kuklik 26.07.2012 15:53
apetyczne
traktorek 27.06.2012 15:27
bombowe
Jaheira11 09.04.2012 22:17
ooo ciekawe...
jeta72 05.02.2012 16:02
super!!!
KasiaK90 20.01.2012 18:39
dobre
Ewa95 13.01.2012 21:53
super!
ewaa 09.01.2012 18:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak