Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fettucina \" di mare\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 g
por 1
parmezan starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: fettucina \" di mare\"

na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć drobno pokrojony por i rozgnieciony czosnek. Dodać koktajl z owoców morza i smażyć wszystko razem na średnik ogniu kilka minut, cały czas mieszając. Dodać bazylię, pieprz i sól, podlać winem, i dusić ok. 15 minut. Następnie dodać śmietanę, i nadal dusić. makaron ugotować al dente, polać sosem, posypać startym parmezanem i natką pietruszki. podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.01.2012 14:50
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak