Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z groszku z nutką bazyliowo-miętową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek mrożony 1 500gr
bulion warzywny 1 litr
mięta świeża 1 pęczek
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 18-procentowa
bazylia 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z groszku z nutką bazyliowo-miętową

Przepis jest bardzo prosty.
W garnku zagotowujemy bulion. Wrzucamy zamrożony groszek. Gotujemy ok 5min, aż trochę zmięknie, ale nie na tyle długo by stracił swój kolor. Na ostatnią minutę wrzucamy świeże liście ziół oraz łyżkę soku z cytryny. Wszystko razem blendujemy w garnku na krem. Podajemy z kleksem śmietany i posypujemy papryką. Konsystencja zależy od gustu, Ja lubię na tyle gęsty krem, aby śmietana się nie utopiła, ale nie tyle, żeby łyżka stała;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 29.02.2012 10:07
Świetna zupka i fantastyczne podanie :)
Magda60 10.02.2012 10:12
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak