Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki chrzanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 12 plasterek
śmietana kremówka 1,5 szklanka
chrzan 3-4 łyżka
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sałata 3-4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki chrzanowe

Żelatynę zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogniu i ogrzewamy az się rozpuści.
Śmietanę ubijamy na sztywna pianę. Do niej dodajemy partiami chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru i rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.
Plastry szynki smarujemy kremem śmietanowo- chrzanowym i zwijamy w ruloniki. Wkładamy do lodówki. Podajemy na liściach sałaty, udekorowane papryką.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak