Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
płatki owsiane 50 g
cukier puder 3 łyżki
margaryna 100 g
jabłka 3-4 szt
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z kruszonką

Wymieszaj razem mąkę, płatki owsiane, cukier oraz margarynę. Obiesz i pokrój jabłka. W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki jabłek. Posyp je brązowym cukrem i cynamonem, a na wierzchu umieść kruszonkę. Piec w 175*C przez 25 minut. Pyszne na ciepło.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak