Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze smażoną cielęciną, pomidorami i ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 0,5 kg
pomidory koktajlowe (czerwone) 1 szklanka
rukola 1 szklanka
szczypiorek kilka gałązek
ząbek czosnku
sos tabasco
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze smażoną cielęciną, pomidorami i ogórkami

Po szczypiorku są składniki niezbedne do przygotowania marynaty.
Należy je wymieszać i umieścić w niej cielęcinę pokrojoną w cienkie plasterki. Odstawić na ok. 30 min., po czym osączyć i smażyć na patelni. Odstawić do wystygnięcia. Pokroić ogórka w cienkie plasterki, pomidory w połówki, a szczypiorek posiekać pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Wymieszać wszystko tuż przed podaniem i udekorować szczypiorkiem.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak