Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z borowikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 400 gram
borowiki 500 gram
woda 150 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z borowikami

Grzyby moczymy kilka godzin nastepnie dokladnie płuczemy. gotujemy do miekkosci dokładnie odcedzamy i studzimy. cebulę kroimy w kostkę. Podsmazamy dodajemy do grzybów i miksujemy w blenderze. Makę przesiewamy , dodajemy szczypte soli, dolewamy powoli goracą wode i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy malutkie kwadraciki 3 na 3 cm. Do farszu dodajemy bułkę tartą doprawiamy do smaku. na kazdy kwadracik nakładamy odrobine farszu i sklejamy tak aby powstał trujkąt. Nastepnie zwijamy na palcu i sklejamy boki. gotujemy w osolonej wodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 19.02.2012 23:35
Uwielbiam.
Katarzyna/kate1980 13.01.2012 20:03
super
Natalia37
Natalia37 02.01.2012 19:49
pychota
foczka-ks 02.01.2012 19:09
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak