Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatne bitki w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
cebula 1 sztuka
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: delikatne bitki w sosie

Mięso kroję w zgrabne plastry, delikatnie rozbijam, posypuję przyprawami, obtaczam w mące i smażę na zloty kolor. Przekładam do garnka, w ktorym będę dusic mięso. Kroje cebulę, podsmazam na oliwie pozostałej po bitkach i wrzucam do mięska. Dodaję liść laurowy, ziele angielskie i całośc dusze pod przykryciem ok. 1h, do kruchości.
Najlepiej smakuja z puree ziemnaiczanym i sałata zieloną ze śmietanką. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 11.01.2013 11:49
smaczne
kuklik 10.01.2013 14:55
wspaniałe
Bernadeta1 04.01.2013 00:15
pycha takie bitki
emeslive 17.04.2012 21:30
Bardzo lubię takie mięsko. Świetny przepis!
mic 24.01.2012 21:40
bitki lubie
magdalea 02.01.2012 22:57
pycha, jadlam wczoraj takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak